✓ Koop veilig en vertrouwd bij de erkende dealer.
+32 499 28 62 82  info@highendoutdoor.be
Steeds persoonlijk contact voor een leverafspraak!

Hout met een FSC-label

Wat is een FSC-label?

Een logo van FSC wat slaat op een verantwoord beheer van hout en houtproducten

Het is geweldig om een tuinhuis te kopen, maar je vraagt je wellicht af over de impact op het milieu door al dat houtgebruik.

Bij High End Outdoor werken we alleen samen met producenten die hout met een FSC-label gebruiken. Dit betekent dat het hout afkomstig is uit bossen die op een verantwoorde en duurzame manier worden beheerd. Hierdoor draag je bij aan het behoud van gezonde bossen en help je het milieu te beschermen.

Een FSC-label op hout betekent dat het hout afkomstig is van bossen die op een verantwoorde en duurzame manier worden beheerd.

Hieronder gaan we dit meer in detail uitleggen.

  1. Verantwoord Bosbeheer: Het FSC-label geeft aan dat het hout afkomstig is uit bossen waarbij rekening wordt gehouden met ecologische, sociale en economische aspecten. Dit betekent dat bij de houtkap wordt gezorgd dat de natuur en biodiversiteit worden beschermd, dat lokale gemeenschappen worden gerespecteerd en dat er op lange termijn geen schade wordt toegebracht aan het bos.

  2. Behoud van Biodiversiteit: Bossen met een FSC-label worden zo beheerd dat er rekening wordt gehouden met de verscheidenheid aan planten en dieren die er leven. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het behoud van leefgebieden en het beschermen van bedreigde soorten.

  3. Rechten van Arbeiders en Lokale Gemeenschappen: Het FSC-label zorgt ervoor dat de rechten van de mensen die in en rondom het bos leven worden gerespecteerd. Dit betekent onder andere eerlijke arbeidsomstandigheden en het respecteren van traditionele gebruiken van lokale gemeenschappen.
Een foto van een bos dat FSC verantwoord behandeld wordt
Hout dat legaal gekapt werd en daardoor in aanmerking komt voor een FSC-label, dat staat voor duurzaam hout
  1. Geen Illegale Houtkap: FSC-gecertificeerde bossen worden zorgvuldig gecontroleerd om ervoor te zorgen dat er geen illegale houtkap plaatsvindt. Dit draagt bij aan het behoud van gezonde bossen.

  2. Transparantie en Controle: De hele toeleveringsketen van het hout, van bos tot eindproduct, wordt gecontroleerd en gecertificeerd volgens de standaarden van FSC. Dit zorgt voor transparantie en traceerbaarheid.

  3. Educatie en Bewustwording: FSC bevordert ook educatie en bewustwording over duurzaam bosbeheer. Dit helpt bij het verspreiden van kennis en het belang van verantwoord gebruik van hout.

Een FSC-label verzekert dat een product afkomstig is uit bossen die op een verantwoorde manier worden beheerd en/of van gerecycled materiaal is gemaakt.

De 3 verschillende soorten FSC-labels

De 3 verschillende FSC-labels

Duurzaamheid met een FSC-label

In het kort, als je hout met een FSC-label koopt, weet je dat je bijdraagt aan het behoud van gezonde bossen en dat je een keuze maakt die goed is voor het milieu, de lokale gemeenschappen en de wereld op lange termijn.

Liquid error (snippets/cart-drawer line 228): product form must be given a product

Ben je weg? Wacht even en ontdek hoe een tuinhuis je tuin kan transformeren.

Bekijk nu onze prachtige selectie tuinhuizen, blokhutten, chalets en creëer een oase van rust en schoonheid in je eigen tuin. Klik hieronder om onze volledige collectie te ontdekken!

Wat zoek je?